Att ta tag i saker

DSC_2481

 

Ibland ”tvingar” livet oss att ta stegen vi länge tänkt göra, men inte gjort än.

Igår morse fick jag en spricka på min mobilbaksida, igen … Jag hade lämnat in den på lagning bara några veckor tidigare, av samma orsak, spricka på baksideglaset. Då hade jag tänkt köpa ett skydd/en väska till telefonen när jag skulle hämta ut den, men det blev inte av. Jag hade även funderat på att köpa det i några månader innan det, då jag upptäckte att jag köpt en telefon med glasbaksida (vem kom på den osmarta idén att ha glas även på baksidan??!!), men av någon anledning så gjorde jag inte det.

Nu ville jag absolut inte behöva lämna in telefonen på lagning ännu en gång av samma orsak, så jag köpte ett skydd direkt efter att den var lagad. Kändes skönt att få det gjort! Det hade sparat mig pengar om jag gjort det tidigare, men bättre nu än senare.

Jag har även tänkt köpa nya skor i ungefär ett halvår, men skjutit upp det och prioriterat annat i min budget. Ofta går jag i mina sköna vandringskängor, och har alltid köpt bootcut-jeans som jag kan ha till dem. I höstas köpte jag dock ett par ”smala” jeans, som sitter tajt hela vägen ner till foten, och har då börjat använda mockastövlar (som jag köpte för många år sedan men knappt har använt) till dem.

Igår tog jag mina mockastövlar och de ”smala” jeansen, för att jag ville känna mig lite fin när jag skulle åka in till Kungsbacka. Det var ju ändå uppehåll, även om det inte var soligt. På väg till bussen började det dock snöa blötsnö i stora mängder, vilket gjorde att jag var blöt om både skor och strumpor innan jag ens var framme vid bussen.

Att sitta 40 minuter på bussen med blöta fötter var jättejobbigt. Som tur var skulle jag träna och hade därför ett par extrastrumpor att byta till. Det första jag gjorde när jag kom in till köpcentret var att ta av mig mina blöta skor och strumpor, lägga dem i en kasse, ta på mig torra strumpor och sedan gå, utan skor, till närmaste skoaffär. Där hittade exakt såna skor som jag i några månader funderat på att köpa. De var dessutom på rea, så där tjänade jag 150kr.

När jag sedan köpte lunch fick jag 33 på min kölapp. Det är mitt turnummer, och maten var supergod. En bra dag helt enkelt! Även om det blev 1000kr i utgifter som jag inte räknade med när jag gick hemifrån. Skönast är ändå att ha kunnat släppa taget om två saker som legat och gnagt i huvudet i flera månader. Bättre att ta tag i saker så fort som möjligt, så slipper det ta energi ifrån en, som man bättre kan lägga på trevliga saker.

Jag är så tacksam för hjälpen jag fick, att ”måsta” ta tag i ogjorda saker.

Har du några saker som du skjutit upp? Lägg upp en plan på när du ska göra dem. Eller allra helst, gör dem direkt …

Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

Ett svar på ”Att ta tag i saker”

  1. Så glad att läsa detta och så klokt som vanligt, jag har också länge tänkt börja blogga och kanske du nu fick mig att ta tag i det min ängel. Jag önskar dig all lycka med blogg och företag och allt du gör. massa varma kramar Ewa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *